Hotel Lazlakar | Yaylalar

 

 

Lazlakar Hotel

YAYLALAR

         

Ayder Yaylası (Çamlıhemşin)

Otelimize 69 km mesafede olan Çamlıhemşin İlçesi’nin 19 km güneydoğusunda konumlanır. Fırtına Deresi’nin sesi içinde metrelerce yüksekten akan Gürgendibi ve Gelintülü Şelalaeri’ne yürüyüş mesafesinde ve diğer görülmeye değer pek çok yerin geçiş noktası konumundadır. Zengin flora ve faunasının yanı sıra şifalı termal kaplıcası ile de ünlüdür.

Elevit Yaylası (Çamlıhemşin)

Konaklama imkânı bulunan yaylanın geleneksel yayla evleri de ilgi çekicidir. Elevit Yaylası, horonları ile ünlü olması nedeniyle Ağustos aylarında yapılan şenlikleri ile de dikkat çeker. Başta yaban keçisi olmak üzere Karadeniz'e özgü diğer yabani hayvanlar da bulunur.

Pokut Yaylası (Çamlıhemşin)

Doğa yürüyüşü yapmak ve dinlenmek için ideal bir ortam sergileyen yaylalar, zengin biyolojik çeşitliliklerinin yanı sıra emsalsiz bir sivil mimari yapıya sahiptir. Sisli manzaraları ve otantik ahşap evleri yaylaya masalsı manzaralar sunar.

Huser Yaylası (Çamlıhemşin)

Kaçkar dağlarının eşsiz manzarasını izleme keyfi sunan yayla, sahip olduğu manzara ile onlarca yerli yabancı turistin ilgisini çekmektedir. Tertemiz havası ile birlikte yeşilin her tonuna sahip olan Huser yaylası, doğaseverlere eşsiz bir deneyim sunmaktadır.

Çat Vadisi(Çamlıhemşin)

Yaylalara ulaşımda kavşak görevi gören yaylada, geleneksel yöntemlere göre arıcılık faaliyeti yapılmaya devam etmektedir.

Sal Yaylası (Çamlıhemşin)

Pokut Yaylası'nın yanında yer alan ve evleri Hemşin mimarisine göre inşa edilmiş olan yaylanın bulunduğu bölgede herhangi bir dere ya da nehir bulunmamaktadır.

Handüzü Yaylası (Güneysu)

Yaz aylarında yapılan ve yüzlerce insanın katıldığı yayla şenlikleriyle adını duyuran, hafta sonları doğaseverlerin yürüyüş düzenlediği yayla, yaşam kültürü, yaban hayatı ve florasıyla ziyaretçilerine ev sahipliği yapıyor.

Ovit Yaylası (İkizdere)

Diğer yaylalara göre çok daha az ev sayısı bulunan Ovit Yaylası, yıl içerisinde hem yerli hem de yabancı yüzlerce turisti ağırlamaktadır. Ovit Yaylası’na gelen turistler, doğa ile baş başa dakikalar geçirerek el değmemiş doğanın eşsiz havasını ciğerlerinde hissedebilirler.

Çağrankaya Yaylası (İkizdere)

Rize’nin en büyük yaylalarından olan bölgeye yılın her dönemi ilgi gösterilmektedir. Çağrankaya Yaylası adını çevresinde bulunan dik yamaçlı tepe ve uçurumlar sayesinde oluşan ses yankılarından almıştır. Elektrik ve telefon gibi altyapıya sahip olan Çağrankaya Yaylası'nda, bakkal, kasap bulunmakta ve kır kahvesi işletilmektedir.

Şimşir Ormanları (Çamlıhemşin)

Karadeniz bölgesinin kültürel ve görsel anlamda en önemli ağaç türlerine sahip ormanlarından biri konumunda olan Şimşir Ormanı içerisinde şimşir ve uzun yapraklı şimşir olarak 2 farklı türde şimşir ağacı bulunmaktadır. Bu ağaçlar 8 metreyi aşan boyları ve 25-30 cm çapları ile dünya üzerinde koruma altındaki 100 ormandan biri olarak gösterilmektedir.